Sivut

tiistai 8. lokakuuta 2013

Kehonkoostumusmittauksen tuloksia

Siitä on nyt tasan kolme kuukautta, kun aloitin käymään salilla ja sen jälkeen olen käynyt salilla kolme kertaa viikossa, poikkeuksetta.

Tänään tuli lisäksi tasan kaksi kuukautta siitä, kun aloitin kontrolloimaan painoa päivittäin. Samaan syssyyn osui kivasti myös tänään tehty InBody kehonkoostumusmittaus. 

Painoa on kertynyt kahdessa kuukaudessa lisää 5,1 kg. Vaaka näytti aamulla lukemaa 89,6 kg.

Kehonkoostumusmittauksen tulokset, arvot on suhteutettu omaan pituuteen:
- Paino 89.3 kg, viitearvo 61.3 - 82.9 kg
- Lihasmassa 42.8 kg, viitearvo 31.0 - 37.8 kg
- Rasvamassa 13.9 kg, viitearvo 8.7 - 17.3 kg
- Painoindeksi 27.3, viitearvo 18.5 - 25.0
- Rasvaprosentti 15.6 %, viitearvo 10.0 - 20.0
- Vyötärö-Lantio suhde 0.91, viitearvo 0.80 - 0.90

Tästä lyhyt yhteenveto:
Lihasmassan määrä on hyvällä mallilla, rasvaprosentti on hyvä, joskin vyötäröllä on hieman ylimääräistä (vyötärö-lantio suhde).

Tarkemmat lukemat lihastasapainosta jätän tässä pois, mutta sen verran voin niistä kertoa, että hieman yllätyksenä yläruumiin lihasmassa on suurempi kuin jalkojen. Tosin kaiken kaikkiaan lihastasapaino on hyvä ja keho on tasapainossa.

Jalkojen pienempi lihasmassa selittyy tosin osin sillä, että oma alaruumiini on aina ollut enemmänkin tuunattu kestävyyden, kuin voiman suhteen ja vasta viime aikoina olen asiaa pyrkinyt muuttamaan.

Nesteindeksi näyttää myös hyvältä, eli turvotusta ei pitäisi olla, mikä pitänee tällä hetkellä ainakin paikkansa.

Kehon arvioitu perusenergiankulutus on 1997 kcal/vuorokausi ja siinä on huomioitu lihasmassan osuus. Tämä tarkoittaa siis energiankulutusta lepotilassa ja urheilun kanssa se on sitten jotain ihan muuta.

Ihannepainoni on mittauksen mukaan, lihasmassan huomoiden, on 88,7 kg. Tähän pääsemiseksi ehdotus on pudottaa rasvan osuutta kehossa 0,6 kg, kun rasvaprosenttina käytetään ihannetta 15 %, itselläni sen ollessa 15,6 %.

Kaikki tämä kertoo sitä, että suunta on oikea ja olen onnistunut kohtuullisen hyvin tavoitteessa. Painon lisäys on tapahtunut enimmäkseen lihasmassan osalta.

Ihannepainoon en aio vielä pudottaa, sillä tarkoitus on jatkaa vielä lihasmassan kasvattamista. Samalla on odotettavissa myös rasvamassan määrän kasvaminen.

Seuraavan mittauksen olen ajatellut ottaa puolen vuoden päästä, eli huhtikuussa 2014.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti